Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Skatepark aan Molenvelden Gierle afgewerkt

Skatepark

Lille realiseerde een nieuw skatepark aan de Molenvelden in Gierle. De eerste zonnige woensdagnamiddag lokte veel skaters om het nieuwe park te testen.

Schepen voor Jeugd Chiel Danckers (Inzet): “Op de locatie van het skatepark stonden vroeger al enkele kleine, houten ramps. Dit soort toestellen is niet duurzaam. In het begin van de legislatuur hebben we ze allemaal moeten weghalen omdat ze niet meer veilig waren. Samen met de lokale skaters maakten we de plannen op voor dit nieuwe park, volledig in beton. Zo’n park gaat 20 à 30 jaar mee.

Het is dus veel duurzamer dan de oude, houten constructies op een ondergrond van asfalt.  Het is een park geworden waar zeker de beginnende skater aan zijn trekken komt. Aan sportcentrum Balsakker werken we aan een groot skatepark voor skaters van elk niveau.”

De voorbije dagen zijn heel wat skaters en steppers het park al komen testen. Maar JK ‘t Hoekske organiseert samen met enkele oud-skaters nog een openingsevenement.

“Op 3 juni is er ‘Slagvandemeule’! Een evenement dat de lokale verenigingen op poten zetten samen met enkele oud-skaters als ik (lacht). We bieden gratis professionele workshops aan en ervaren skaters en jonge talenten van verschillende skateteams komen hun kunsten tonen. Dj’s en enkele lokale bands sluiten de dag af.”

Molenvelden, Gierle, België

Skatepark

Deel dit artikel